DRACHENWAND ferrata (C/D)

O prázdninách 2022, 18.srpna jsem po cestě z Kaprunu zastavil u jezera Mondsee a přespal zde s tím, že ráno se vydám na známou ferratu Drachenwand, která vede na vrchol Drachenstein. Obtížnost je C-D, ale to je jen pár úseků, jinak je ferrata poměrně v pohodě, rozmanitá. 

Dračí stěna se opravdu tyčí hned u jezera a první pohledy dávají vědět, že to zadarmo nebude. Na ferratu se leze přes 2 vysoké žebříky. Už dopředu počítám s nepříjemným lanovým mostem, ten se dá obejít po C/D, strmými úseky a hlavně sestupovkou, kde nedávno dokonce zahynuli i čeští turisté. 

Při stoupání (400 výškových) se vám otevírají krásné výhledy na jezero Mondsee, Dachstein a okolní vrcholky a krajinu. Je zde 20 označených úseků. 

Ani ne za 2 hodiny lezení jsem byl na vrcholu u kříže, udělal si foto, nasál atmosféru, nasvačil se a jal jsem se sestupovat, protože to měla být nejdelší pasáž celého výstupu. 

Bylo to hodně příkré, trošku mokré, kluzké a místy i jištěné, no opravdu žádná sranda a po několika hodinách jsem byl rád, že jsem se ocitl zpátky u auta a hned jsem se šel osvěžit do skvěle chladivého jezera. Ferrata se dá doporučit, pokud máte kondici a hlavně vám nevadí výšky, budete nadšeni. 

TOPOGRAFIE : https://www.bergsteigen.com/fileadmin/userdaten/import/topos/drachenwand_klettersteig_mondsee_topo.pdf

Tagged with: